Rozbrat20 – lokal reprezentujący neo bistro – kierunek w gastronomii robiący obecnie furorę w Skandynawii i Wielkiej Brytanii.

Mniej formalna, mało zobowiązująca restauracja z zaskakującym jedzeniem i bardzo szerokim wyborem win. Zlokalizaowana w samym sercu zielonego Powiśla, tuż naprzeciwko Parku im. Rydza Śmigłego. Działa od świtu do zmierzchu – na śniadania serwujemy świetny chleb wypiekany tylko z polskiej mąki na naturalnym zakwasie, który można też kupić na wynos. Na lunche podajemy zestawy zmieniane codziennie. A na kolację powinien się wybrać każdy, kto szuka nieśpiesznego miejsca z luźną atmosferą serwującego ciekawe i proste jedzenie, oparte na produktach od lokalnych dostawców. Każdą butelkę wina można kupić na wynos lub wypić tylko kieliszek na miejscu.

ROZBRAT20
ul. Rozbrat 20, 00-447 Warszawa
tel. +48 (22) 416 62 66
biuro@rozbrat20.com.pl
www.rozbrat20.com.pl
facebook
instagram


Kamil Jastrzębski – zawodnik Rozbrat20 w biegu w Swarzędzu


Kamil wygrał bieg na 10 km z czasem 30:38’. Nie dość, że wygrał i pokonał bardzo mocną konkurencję, to zrobił to w pięknym, lekkim i eleganckim stylu. Od niedawna trenuje pod okiem Huberta Duklanowskiego z Duklanowski Team i zaczyna osiągać … Continued


Rozbrat20 – Upscale Casual Dining wg Warsaw Insider


Na gali Warsaw Insider otrzymaliśmy jeszcze jedną nagrodę. A ściślej mówiąc otrzymało ją Rozbrat20. Jak pisze magazyn: jak na prekursora filozofii neo-bistro przystało, w menu w R20 znajdziemy wiele technik i smaków związanych z wyśmienitą kuchnią, ale bez przesady i … Continued


POP UP Ferment Miejscem Roku wg Froblog


To dopiero było zaskoczenie! 🙂 POP UP Ferment stworzone przez Daniela Pawełka i Krzysztofa Rabka działało w Rozbrat20 tylko 2 miesiące, ale widać, że to wystarczyło. Froblog w uzasadnieniu napisała: uważam to miejsce za wyjątkowe zjawisko z wielu powodów. Tymczasowość, … Continued


Pierwsze w Polsce neobistro zaprasza na Sylwestera 2016/17


Już za chwilę, już za moment! Jedyny taki Sylwester, w trakcie którego będziecie mieli możliwość porozmawiać z szefem kuchni i dowiedzieć się o jego inspiracjach i filozofii. Trzymamy się zasady „less formal – more fun”. Bo to restauracje są dla … Continued


Szukacie prezentu pod choinkę? Mamy rozwiązanie!


Gdybyście cierpieli na niedomiar czasu, przypominamy, że przychodzimy z pomocą – mamy w sprzedaży osobiście dobierane i pakowane zestawy świąteczne. Oprócz wina, które możemy dobrać uwzględniając preferencje osoby obdarowywanej (w wyborze chętnie pomożemy), znajdziecie u nas również doskonały krem orzechowo-karmelowy jednej … Continued


Na święta polecamy: deser trochę inaczej w idealnej parze z winem


To nie będzie standardowy piernik czy makowiec ale musicie się skusić!  Przepis przygotował Bartosz Szymczak, a wino dobrała Ewelina Brdak. Mango panna cotta z lodami kokosowymi z Ostertag Riesling Heissenberg Składniki: 400 g puree kokosowego 600 g puree z mango 40 … Continued


Kolacja w Rozbrat20 – przyjdź i poznaj Fluvio Bressana


16 listopada 2016 w restauracji Rozbrat20, znajdującej się w samym sercu Powiśla, gościć będziemy jedynego w swoim rodzaju, niesamowitego, kontrowersyjnego winiarza – Fluvio Bressana! To niezwykły człowiek – mówią o nim skandalista, mówią że ma niecodzienną osobowość, miłośnik cygar i … Continued


Rozbrat20 – spotkania świąteczne z doskonałym menu i w luźnej atmosferze


Rozbrat20 to lokal reprezentujący neo bistro – kierunek w gastronomii robiący obecnie furorę w Skandynawii i Wielkiej Brytanii. Mniej formalna, mało zobowiązująca restauracja z zaskakującym jedzeniem i bardzo szerokim wyborem win. Zlokalizowana w samym sercu zielonego Powiśla. Idealna na organizację … Continued


POP UP Ferment vol. 2 – Krzysztof Rabek powraca


Na drugą wrześniową kolację w ramach POP UP Ferment zaprosiliśmy szefa, który z nami zaczynał, czyli Krzysztofa Rabka. Po tylu wspaniałych wieczorach, których doświadczaliśmy w trakcie jego kolacji organizowanych na Rozbrat 20 od kwietnia do czerwca 2016 r., pojawiło się … Continued


Pierwsza po wakacjach kolacja pop up – Bartosz Szymczak „Powrót do natury”


Pierwszy powakacyjny pop up w ramach POP UP Ferment na Rozbrat 20 miał miejsce 1-3 września. Zaczęło się od mocnego uderzenia. Kolację przygotował Bartosz Szymczak, do tej pory organizujący pop upy w Singapurze, Londynie oraz Nowym Jorku. Jego menu „Powrót … Continued