Kieliszki na Próżnej wine kitchen – miejsce, w którym pierwsze skrzypce gra wino.

Miejsce, w którym poszukujemy idealnej równowagi między tym, co w kieliszku, a tym, co na talerzu. Zbudowane w oparciu o doświadczenie zespołu stojącego za Butchery&Wine oraz Brasserie Warszawską oraz jednego z najlepszych polskich sommelierów, Pawła Demianiuka.

kieliszki

KIELISZKI NA PRÓŻNEJ
ul. Próżna 12, Warszawa
tel. +48 501 764 674
rezerwacje@kieliszkinaproznej.pl
www.kieliszkinaproznej.pl
facebook


Kieliszki na Próżnej z wizytą we Włoszech!


Wspomnienie sommeliera Kieliszków, Filipa Szaciłowskiego z niedawnej podróży szlakiem wina (a jakże!) do Włoch: Początek czerwca był okazją do wizyty u jednego z naszych zaprzyjaźnionych winiarzy w ich Azienda Agricola Meroni w Sant’Ambrogio di Valpolicella we włoskim regionie Veneto. Carlo … Continued


Trzy restauracje – 3 x Bib Gourmand 2017!!!


Wczoraj na GastronoTrends w Brukseli odbyła się premiera „Michelin Guide. Main Cities of Europe 2017”. Nie trzeba pasjonować się gastronomią, by wiedzieć, że wyróżnienie w tym przewodniku to jedno z najważniejszych wyróżnień dla restauracji. Przewodnik przyznaje nie tylko słynne i … Continued


Kieliszki na Próżnej Knajpą Roku wg Gazety Wyborczej


Na początku stycznia rozstrzygnięto konkurs na Knajpę Roku. Kieliszki na Próżnej zostały nominowane „za wyniesienie przekąsek do alkoholu do rangi kulinarnych arcydzieł, za wskrzeszenie tradycji „Złego” Leopolda Tyrmanda”. Maciej Nowak w swojej recenzji napisał (o „wytwornych, reprezentacyjnych, królewskich, oszałamiających… chrupkich … Continued


Mateusz Karkoszka – głodny head chef Kieliszków na Próżnej


Zaczął gotować z głodu i wielki to głód być musiał, bo dziś trudno o stolik w otwartych niecałe pół roku temu Kieliszkach, w których jest chefem. Zadanie miał nieproste – gotować w miejscu, w którym pierwsze skrzypce gra wino, a samych … Continued


Kurki, kurki, kurki!!!


Sezon na te szlachetne grzyby w pełni, a więc nie mogło ich zabraknąć na menu w Kieliszkach! Jak wiadomo do kurki (białego mięsa) świetnie sprawdzają się pełniejsze i beczkowe wina białe. W przypadku tych grzybów też to połączenie będzie wspaniała kompozycją. Szczególnie … Continued


Przedstawiamy Kieliszki na Próżnej


Kieliszki na Próżnej to miejsce, w którym pierwsze skrzypce gra wino, w którym poszukujemy idealnej równowagi między tym co w kieliszku, a tym co na talerzu. Zbudowane w oparciu o doświadczenie zespołu stojącego za Butchery&Wine oraz Brasserie Warszawską oraz jednego z … Continued