Butchery&Wine jako jedyna restauracja w Polsce czterokrotnie z rzędu otrzymała wyróżnienie przewdnika Michelin – Bib Gourmand.

Znakiem rozpoznawczym miejsca są dwa byki i butelka wina. Wyróżnia je filozofia prostych smaków i szczerej kuchni, w której z konsekwencją realizowana jest zasada „love what you eat”. Jak sami o sobie mówią: jedzenie jest ich pasją, a gotowanie ich inspiruje.

butchery

BUTCHERY&WINE
ul. Żurawia 20-22, 00-515 Warszawa
tel. +48 (22) 502 31 18
restaurant@butcheryandwine.pl
www.butcheryandwine.pl
facebook
instagram


Kobe w Butchery&Wine!


Na pewno nie Wszyscy z Was o tym wiedzą, ale warto być z naszymi newsami na bieżąco: Niedawno mieliśmy przyjemność zaserwować dla Was wołowinę Kobe w ilości mocno limitowanej. Trzymajcie rękę na pulsie i zaglądajcie do nas – nie zawsze jest … Continued


Trzy restauracje – 3 x Bib Gourmand 2017!!!


Wczoraj na GastronoTrends w Brukseli odbyła się premiera „Michelin Guide. Main Cities of Europe 2017”. Nie trzeba pasjonować się gastronomią, by wiedzieć, że wyróżnienie w tym przewodniku to jedno z najważniejszych wyróżnień dla restauracji. Przewodnik przyznaje nie tylko słynne i … Continued


Butchery&Wine – dla wszystkich, którzy kochają mięso. Nie tylko od święta.


Butchery&Wine jako jedyna restauracja w Polsce czterokrotnie otrzymała wyróżnienie przewodnika Michelin – Bib Gourmand. Oznacza to, że zjecie tu Państwo bardzo dobrze za rozsądną cenę. Miejsce wyróżnia filozofia prostych smaków i szczerej kuchni, w której z konsekwencją realizowana jest zasada … Continued


Świeża krew w klasyce


Choć się rozwijamy, wciąż coś ulepszmy, jeździmy po Polsce szukając jeszcze lepszych dostawców, a w Europie podglądamy jeszcze lepsze rozwiązania, to są z nami od zawsze „klasyki” – niezmienne i nie do podrobienia, jak przegrzebki z domowym boudin noir. Już … Continued


Do mięsa podchodzimy na serio i profesjonalnie


Znacie nas i wiecie, że najważniejsza dla nas zawsze była, jest i będzie JAKOŚĆ. Zarówno serwisu, produktów, jak i serwowanych dań. Dlatego chef Butchery&Wine Paweł Suwała starannie dobiera dostawców, samodzielnie wybiera mięso, które później serwuje i dba o jego sezonowanie. … Continued


5 lat za nami!


W tym roku mija 5 lat jak jesteśmy z Wami. Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim tym, którzy w nas uwierzyli, którzy byli z nami i którzy wciąż chętnie nas odwiedzają!


Suwała, Baron i inni – przepisy i opowieści


Pod koniec roku do księgarni trafiła książka head chefa Butchery&Wine Pawła Suwały „Suwała, Baron i inni – przepisy i opowieści”. To nie jest zwykła książka kucharska z recepturami, ale to również opowieści o kuchni i dobrym jedzeniu połączone z pięknymi … Continued